Wollen trui wassen

Wollen trui wassen

Als de dagen kouder, grauwer en korter worden dan komen vaak de wollen truien weer uit de kast. Wollen truien zijn lekker warm en beschermen je goed tegen de kou. Toch moet een wollen trui ook gewassen worden. En dit kan misschien nog wel lastig zijn. Wollen truien krimpen namelijk redelijk snel en dat is erg zonde. Hieronder lees je meer over hoe je een wollen trui moet wassen zonder dat de kwaliteit achteruit gaat.

Wollen trui wassen met de handwas

Een wollen trui wassen is niet heel moeilijk. Je moet alleen wel weten wat je wel en juist niet moet doen. Allereerst is het belangrijk dat je altijd een wollen trui wast op 30 graden maximaal. Dit is natuurlijk goed in te stellen op een wasmachine, maar niet als je een handwas doet. Toch schatten mensen 30 graden verkeerd in en is het gebruik van een thermometer niet heel verkeerd.
Als je het water op de juiste temperatuur hebt, voeg je een scheutje wasmiddel voor de wollen was toe. Wol neemt veel vocht op, dus er is veel water nodig. Laat het ook niet weken, maar was het direct op de hand. Je mag wollen truien ook nooit uitwringen bij het wassen. Spoel de wollen trui uit met water op 30 graden en laat het liggend drogen.

Wollen trui wassen met de wasmachine

Een wollen trui wassen met een wasmachine is natuurlijk een stuk minder ingewikkeld. Iedere wasmachine heeft tegenwoordig wel een wolwasprogramma die je kunt gebruiken bij het wassen van je wollen trui. Omdat wol sneller “schrikt”, is het goed dat een wolwasprogramma de temperatuur geleidelijk laat oplopen en er steeds iets aan wasmiddel voor de wollen was bij doet. Het enige waar je rekening mee hoeft te houden, is dat de wasmachine maar voor een kwart voor mag zijn, het water niet warmer mag zijn dan 30 graden en dat je speciaal wolwasmiddel gebruikt. Wollen was in de droger doen is niet handig, dan gaat de wollen trui hoogstwaarschijnlijk vervormen. Je kan het, het beste liggend laten drogen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *