Witte was weer wit

Witte was weer wit

Iedereen kent het wel. Heb je prachtige witte kleding, is het na een tijdje grijzig en grauwig. Hoe dat komt? Dat komt door grijze vetluis. Nu zijn dit geen luizen, maar fris is het anders ook niet. Vetluis is een mengsel van oud wasmiddel, haar, huidschilfers en vuil dat in de wasmachine achter is gebleven. Het is dus zeker niet fris. Om dit te voorkomen kun je je wasmachine af en toe reinigen door een hete was te draaien op 90 graden met wat schoonmaakazijn. Met de hand de machine van binnen schoonmaken af en toe kan ook zeker geen kwaad. Maar als je witte was grauw is, hoe krijg je dan de witte was weer wit?

Witte was weer wit door witwasmiddel

Uiteraard moet je witte was altijd met wasmiddel voor de witte was wassen. Maar de witte was wordt weer wit als je een ander witwasmiddel gebruikt. Denk bijvoorbeeld aan een tabletje Steradent. Dit is een middel om kunstgebitten weer wit te krijgen. Heel gek, maar het werkt erg goed om grauwe was weer wit te krijgen. Voeg dit toe aan je wasmachine samen met het wasmiddel voor de witte was. Ook een scheutje soda kan grote wonderen doen! Witte was weer wit door chloor.
Witte was wordt weer wit door het gebruik van chloor. Was je grauwe witte was met je wasmiddel voor de witte was en voeg er een scheutje chloor aan toe. Was op het programma dat je normaal gebruikt voor deze kledingstukken en op het aantal graden dat in de labeltjes vermeld staat. Als je het hebt gewassen met chloor, is je witte was weer wit. Omdat chloor niet heel lekker ruikt, kun je dezelfde witte was nog eens draaien maar dan alleen met wasmiddel voor de witte was en een beetje wasverzachter voor de frisse geur.

Witte was weer wit door de zon

Is je was niet heel grauw maar wil je de witte was weer witter? Dan kun je ervoor kiezen, mits hij schijnt, om je gewassen kleding in de zon te laten drogen. Kijk wel uit dat je waslijn niet vies is, want dan begint het wassen weer van begin af aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *