Wijnvlekken uit kleding wassen

Wijnvlekken uit kleding wassen

Het is weer weekend en je drinkt gezellig wat wijntjes met je vriendinnen. Nu wil het weleens voorkomen dat er wijn geknoeid wordt. Helaas heb je net je nieuwe, fijne shirtje aan. Het is dus extra vervelend dat er een wijnvlek in je kleding zit! Wijnvlekken uit kleding wassen is niet heel lastig, maar het is wel goed als je weet hoe het allemaal moet. Hieronder vind je meer informatie over hoe je wijnvlekken uit kleding kunt wassen.

Rode wijnvlekken uit kleding wassen

De meest lastige kleur om uit kleding te wassen, is rood. Rode wijn vlekt ontzettend erg en is dus ook een stuk hardnekkiger dan een witte wijnvlek. Het is erg belangrijk dat je zo snel mogelijk handelt na een rode wijnvlek in je kleding te hebben gekregen. Trek je shirt uit en gooi zo snel mogelijk flink wat zout op de rode wijnvlek. Rode wijnvlekken uit kleding wassen begint met zout erop te strooien, zodat het meeste geabsorbeerd wordt.
Als het zout in de vlek is getrokken veeg je het er voorzichtig af en dep je nog even na met een doek waar wat azijn op zit. Als er nu nog resten rode wijn achterblijven, kun je bleekmiddel gebruiken. Dit kan alleen met witte kleding. Als je de vlek er grotendeels uit hebt, spoel je hem uit met lauw water. Je kunt het beste het kledingstuk zo snel mogelijk wassen in de wasmachine volgens de wasvoorschriften die in het labeltje vermeldt staan.

Witte wijnvlekken uit kleding wassen

Witte wijnvlekken zijn minder hardnekkig dan rode wijnvlekken, maar dienen toch ook zo snel mogelijk uit kleding gehaald te worden. Wijnvlekken uit kleding wassen is zoals je hierboven al hebt gelezen niet lastig, maar het is wel goed om snel te handelen. Als je witte wijn op je kleding hebt geknoeid, is het goed om direct het kledingstuk uit te spoelen met koud water. Je hebt dus geen zout, azijn of andere producten nodig. Als je het kledingstuk hebt uitgespoeld kun je hem op de normale manier wassen in de wasmachine en de vlek is zeker uit je kleding.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *