Welke kleuren kun je bij elkaar wassen?

Welke kleuren kun je bij elkaar wassen?

Het is een vraag van menig beginnend wasser. Als je voor het eerst op jezelf gaat wonen, besef je pas hoe lastig het soms kan zijn om alles zelf te doen. Hoe altijd je vuile was gewassen, gestreken en gevouwen weer op je bed belandde, is het nu toch een ander verhaal. Als je vanaf nu zelf je was moet doen, dan zijn er een aantal dingen die je moet weten. Natuurlijk is het altijd handig om te weten hoe een wasmachine nou eigenlijk werkt, maar het is ook belangrijk dat je weet welke kleuren er nou bij elkaar mogen. Meer over welke kleuren je bij elkaar kunt wassen en andere handige tips, lees je hieronder.

Welke kleuren kun je bij elkaar wassen?

In principe is het heel logisch. Wit gaat bij wit, zwart gaat bij zwart en gekleurd gaat bij gekleurd. Er zijn natuurlijk ook kleuren die richting wit of richting zwart gaan. Je kunt daarom heel licht grijs prima bij de witte was wassen en donkergrijs bij de zwarte was. Het is wel belangrijk, dat je nieuwe licht- en donkergrijze kleding eerst apart van de witte en zwarte was wast. Dit zodat het niet afgeeft en de kleuren vervagen. Bij de gekleurde was kun je kleding doen die wat fellere kleuren bevatten.
Naast de gekleurde was is er ook een bonte was

In de bonte was doe je licht gekleurde kleding of kleding met een printje. Bij de witte was kun je dus witte en lichtgrijze kleding doen en bij de zwarte was donkergrijs en zwart. Als je veel rode kleding hebt, doe dan ook eens in de tijd alleen de roze was. Ditzelfde geldt ook voor andere kleuren.

Een kind kan de was doen! Doe jij nou voor het eerst je eigen was en weet je eindelijk welke kleuren er nou echt bij elkaar passen? Dan kun je de was gaan doen. Om de kleding zo netjes en schoon mogelijk te krijgen, vind je hieronder een aantal tips.

-Sorteer de was goed op kleur.

-Gebruik het wasmiddel dat bij de kleur van je was past.

-Kijk altijd in de label welk wasprogramma aangeraden wordt.

-Kijk in de label op hoeveel graden het kledingstuk gewassen mag worden.

-Volg altijd de instructies op, gooi niet teveel kleding bij elkaar en je was is weer stralend schoon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *