Vetvlekken eruit wassen

Vetvlekken eruit wassen

Het kan natuurlijk voorkomen dat je vetvlekken in je kleding krijgt. Dit kan gebeuren doordat er olie of boter op je kleding spat tijdens het koken of doordat je aan het frituren, gourmetten of barbecueën bent. Ook smeervlekken vallen onder vetvlekken. Deze kunnen weer ontstaan door bijvoorbeeld schoensmeer of door het smeer van een fiets. Hoe kun je nou eigenlijk vetvlekken eruit wassen? Hieronder vind je een aantal voorbeelden.

Vetvlekken eruit wassen

Je kunt vetvlekken eruit wassen door afwasmiddel op de vetvlek te smeren. In afwasmiddel zitten bepaalde bestanddelen die vet verwijderen. Het vet wordt als het ware afgebroken door het afwasmiddel. Je smeert wat afwasmiddel op de vetvlekken, je laat dit even intrekken en je spoelt dit na het intrekken even uit met koud water. Je kunt hierna het kledingstuk in de wasmachine doen om de vetvlekken eruit te wassen. Het grootste werk is al gedaan door het afwasmiddel maar door een juiste wasbeurt gaat de vetvlek er helemaal uit.
Kijk in de label van het desbetreffende kledingstuk hoe je het moet wassen. Een andere manier van vetvlekken eruit wassen is door middel van vloeibaar wasmiddel. Deze manier van vetvlekken eruit wassen werkt het beste bij kleding van polyester. Je laat het wasmiddel even intrekken, spoelt het kledingstuk uit met koud water en wast het zoals gewoonlijk. Als je bijvoorbeeld vetvlekken uit suède wilt wassen, dan kan dit door een scheutje azijn te gebruiken en de vetvlek eruit te vegen met een schone tandenborstel. Dit moet uiteraard wel voorzichtig gebeuren. Als een vetvlek al erg lang in je kleding zit dan is wasbenzine een goede oplossing. Dep wat wasbenzine op de vetvlek en was dit vervolgens uit met de normale was in de wasmachine.

Smeervlekken eruit wassen

Smeervlekken zijn erg vervelend, maar toch gemakkelijk te eruit te wassen. Je kunt er een speciaal middel voor vetvlekken eruit wassen gebruiken of je gebruikt een beetje wasbenzine. Even deppen, in laten trekken en mee wassen met de overige was.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *