Sportkleding wassen

Sportkleding wassen

Het is belangrijk om sportkleding te wassen na het sporten. Het regelmatig reinigen van je sportkleding zorgt ervoor dat bacteriƫn gedood worden en er geen nare geuren in je sportkleren blijven hangen. Er zijn een aantal manieren waarop je je sportkleding het beste kunt wassen. Hieronder lees je meer over sportkleding wassen met de wasmachine en sportkleding wassen met de handwas. Ook lees je meer over hoe je erg stinkende sportkleding het beste kunt wassen.

Sportkleding wassen met de wasmachine

Als je genoeg tijd hebt, neem dan ook de tijd om je sportkleding te wassen. Hoe meer aandacht je eraan besteedt, hoe langer je sportkleding meegaat met een goede kwaliteit. Je kunt het beste je sportkleding even laten weken in azijn. Daarnaast is het heel erg belangrijk om zo snel mogelijk sportkleding te wassen na het sporten. Zo kunnen de vieze geurtjes niet heel verder in de kleren trekken en krijg je de geuren en vlekken er het beste uit. Het is belangrijk om altijd je sportkleding binnenstebuiten te wassen en het liefst niet tegelijkertijd met andere kleding.
Je mag ook nooit sportkleding wassen boven de 30 graden. Dit kan de sportkleding erg aantasten. Wat sportkleding ook kan aantasten, is teveel wasmiddel en wasverzachter. Gebruik dus niet teveel wasmiddel en gebruik nooit wasverzachter. Sportkleding beschikt een soort vezel dat vocht minder snel opneemt en deze vezels zorgen er ook voor dat je sportkleding meer ademt dan normale kleding. Als je wasverzachter gebruikt gaan deze vezels kapot en is binnen een korte termijn je sportkleding onbruikbaar.

Sportkleding wassen met de handwas

Als je kiest om je sportkleding te wassen met de handwas, dan werkt dit eigenlijk bijna hetzelfde als met de wasmachine. Laat het eerst weken in azijn, spoel dit uit met koud water en was het erna in een teiltje met een klein beetje wasmiddel zonder wasverzachter. Ook met de handwas mag het water niet warmer zijn dan 30 graden. Spoel het na een tijdje goed uit en hang het te drogen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *