Skikleding wassen

Skikleding wassen

Het is weer zover. De winter is in volle gang en je gaat heerlijk met je vrienden en/of familie op wintersport. De skikleding wordt weer uit de kast getoverd. Na een weekje skiƫn, kunnen er vreemde geuren en vlekken in je skikleding zitten. Het is dus van belang, om na deze week je skikleding te wassen. Maar hoe doe je dat nou eigenlijk? Het wassen van skikleding is niet lastig, zolang je maar weet welke stappen je moet ondernemen. Ook is het goed om te weten wat je wel en juist niet moet doen tijdens het wassen van skikleding. Hieronder lees je meer over skikleding wassen en over hoe je, je skikleding het beste kunt onderhouden.

Skikleding wassen

Allereerst is het natuurlijk heel belangrijk dat je het labeltje leest in de skikleding. Deze wasvoorschriften moet je hoe dan ook opvolgen. Je kunt het beste je skikleding wassen met mild wasmiddel. Denk bijvoorbeeld aan Nikwas Tech Wash. In dit wasmiddel zitten niet zoals in normaal wasmiddel schadelijke stoffen die je skikleding kan aantasten. In skikleding zit een bepaalde membraam dat zorgt dat de kleding ademt en het waterafstotend is.
Als je het verkeerde wasmiddel gebruikt, kan dit loslaten en zorgen dat je skikleding niet meer bruikbaar is. Skikleding wassen doe je dus het beste met het juiste wasmiddel zoals Nikwas Tech Wash en op het aantal graden en wasprogramma dat in de label vermeld staan. Je mag nooit wasverzachter gebruiken bij het wassen van je skikleding.

Skikleding onderhouden

Skikleding wassen hoeft niet vaak. Dit is vooral nodig als er vervelende geuren in hangen en er vlekken in zitten. Als je eenmaal op de juiste manier skikleding hebt gewassen, dan is het een kwestie van het onderhouden. Zorg dat je de skikleding op een niet-vochtige plek bewaard en het liefst hangend in plaats van opgevouwen. Als je skikleding minder goed ademt en niet meer waterafstotend is, dan kun je na het skikleding wassen de skikleding impregneren. Je kunt skikleding impregneren door bijvoorbeeld een spuitbus te gebruiken of een speciaal wasmiddel met daarin het juiste middel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *