Rode kleding wassen

Rode kleding wassen

De was moet natuurlijk gedaan worden. Als je net op jezelf bent gaan wonen, dan kan dit natuurlijk best wel lastig zijn. Welke kleur mag nou eigenlijk bij welke kleur en welk wasmiddel moet je gebruiken? Dan praat je nog niet eens over het aantal graden en het wasprogramma. Ook rode kleding wassen kan een dingetje zijn. Vooral als het nieuw is, is het oppassen geblazen. Hoe je het beste rode kleding kunt wassen, lees je hieronder.

Nieuwe rode kleding wassen

Nieuwe rode kleding wassen moet altijd apart van al je andere kleding gebeuren. Nieuwe rode kleding geeft namelijk het meest af tijdens het wassen en je wilt geen ander kledingstuk hier mee verpesten. Je kunt daarom het beste nieuwe rode kleding wassen apart van andere kleding met het juiste wasmiddel, het juiste wasprogramma en op het juiste aantal graden.
Je kunt het beste nieuwe rode kleding wassen met wasmiddel voor de gekleurde was of met azijn. Was altijd nieuwe rode kleding apart van andere kleding en bij voorkeur met een scheutje azijn erbij. Azijn zorgt ervoor dat kleuren langer mooi blijven en minder snel uitlopen. Het aantal graden en het juiste wasprogramma staan vaak in de labels vermeldt.

Rode kleding wassen

Als je nieuwe rode kleding een aantal keren alleen hebt gewassen, dan kan het na die paar keer meegewassen worden met andere kleding. Het beste kun je alleen roodtinten samen wassen als je het minste risico wilt lopen. Je kunt dan lichtrood, normaal rood en donkerrood bij elkaar gooien. Als je het juiste wasmiddel gebruikt en de wasvoorschriften uit de labels volgt, dan kan er eigenlijk niets mis gaan. Zorg er wel voor dat je nooit zwarte of witte kledingstukken bij rode kleding gooit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *