Ondergoed en sokken wassen

Ondergoed en sokken wassen

Ondergoed en sokken wassen gebeurde vroeger met de kookwas. Men dacht dat het zo heet mogelijk gewassen moest worden om alle bacteriën te doden. Gelukkig hoef je niet je ondergoed en sokken te wassen met kokend water in de wasmachine, want dat zou veel geld kosten en meer energie. Het is goed om te weten hoe je ondergoed en sokken moet wassen. Hieronder lees je er meer over.

Ondergoed wassen

Het is belangrijk om eerst in de wasvoorschriften te kijken van je ondergoed. Vaak staat er precies in de labels hoe je ondergoed gewassen moet worden. Het is van belang dat je je ondergoed sorteert op kleur voor je het in de wasmachine doet. Zo blijft wit ondergoed langer wit en zwart ondergoed weer langer zwart. Ook lopen er geen kleuren door elkaar heen als je het ondergoed op kleur sorteert. Ook is het belangrijk om het juiste wasmiddel te kiezen. Je kunt zelf wel zien aan de kleur van je ondergoed welk wasmiddel je moet gebruiken.
Wat erg goed is om te weten, is dat synthetische stoffen niet heet gewassen mogen worden. Stoffen zoals polyester, viscose, polyamide en microfiber kunnen niet goed tegen warmte en zullen boven de 40 graden dus ook slijten. Ondergoed dat niet van deze synthetische stoffen zijn gemaakt kunnen gemakkelijk op 60 graden worden gewassen. Ook BH’s vallen onder ondergoed. Deze kun je het beste wassen in een waszakje om vervorming te voorkomen. Je kunt ondergoed het beste wassen op een delicate wasprogramma.

Sokken wassen

Sokken wassen lijkt gemakkelijk. Toch zijn er een paar dingen waar je rekening mee moet houden. Je kunt sokken altijd op 60 graden wassen, maar houdt er wel rekening mee dat nieuwe sokken één maat kunnen krimpen. Ook is het verstandig om sokken los te wassen van andere kleding of beddengoed, omdat zweetgeuren uit de sokken anders daarin kan trekken. Sorteer ook altijd de sokken op kleur. Wat vaak bekend voorkomt, is dat sokken vaak kwijtraken en moeilijk bij elkaar te vinden zijn. Je hebt tegenwoordig hele leuke, kleine knijpertjes die in de wasmachine kunnen. Houd hierdoor de paren bij elkaar en raak nooit meer je favoriete sokken kwijt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *