Nare geuren uit kleding wassen

Nare geuren uit kleding wassen

Op een gegeven moment kunnen er nare geuren in je kleding zitten. Denk bijvoorbeeld aan zweetlucht of een andere muffe geur. Als dit is omdat je het nog niet hebt gewassen, dan is een wasbeurt vaak voldoende. Maar het kan ook zijn dat je na het wassen nog steeds nare geuren in je kleding hebt hangen. Er zijn een aantal manieren waarop je nare geuren uit kleding kunt wassen. Daar lees je hieronder meer over. Mocht je een vervelend geurtje in je kleding hebben hangen maar je wilt het niet in de wasmachine wassen, dan zijn er ook manieren waarop je nare geuren uit kleding verwijderd zonder te wassen.

Nare geuren uit kleding wassen

Er zijn verschillende manieren waarop je nare geuren uit kleding kunt wassen. Als je na het wassen nog steeds last hebt van bijvoorbeeld een zweetlucht, dan is dit op te lossen door bijvoorbeeld soda, azijn of Dettol. Als je kiest voor soda, laat dan je kledingstuk dat nare geuren bevat een uurtje weken in sodawater. Was het daarna op de juiste manier in de wasmachine. Als het gekleurde kleding is dat over nare geuren beschikt, dan is het wel goed om uit te kijken met soda.
Sodawater kan namelijk de kleur iets aantasten en dat wil je natuurlijk niet. Met azijn kun je ook goed nare geuren uit kleding wassen. Laat het ruikende kledingstuk minimaal een uur en maximaal een nacht weken in azijn met water. Het beste kun je drie delen azijn mengen met één deel water. Na het weken kun je het kledingstuk wassen op de gebruikelijke manier. Ook Dettol werkt goed om nare geuren uit kleding te wassen. Meng één deel Dettol met twee delen water en laat je kledingstuk hier minimaal drie uur in weken.

Was hierna het kledingstuk en de zweetgeur en zweetvlekken zijn als sneeuw voor de zon verdwenen! Nare geuren uit kleding verwijderen zonder wassen. Als je een dagje extra hebt getranspireerd en je wilt liever niet die mooie, nieuwe spijkerbroek wassen, dan is het ook mogelijk om nare geuren uit kleding te verwijderen zonder wassen. Gebruik bijvoorbeeld linnenspray of hang een zakje met lavendelgeur in je kledingkast. Muffe geurtjes zijn snel verdwenen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *