Modder- en grasvlekken uit kleding wassen

Modder- en grasvlekken uit kleding wassen

Modder- en grasvlekken uit kleding wassen moet vaak gebeuren bij kleding van kinderen. Volwassenen spelen natuurlijk niet buiten en alleen bij bijvoorbeeld een valpartij komen er gras- en/of moddervlekken in kleding van volwassenen. Kinderen spelen vaak heerlijk buiten en dan horen daar (helaas) ook modder- en grasvlekken bij. Deze modder- en grasvlekken uit kleding wassen, hoe gaat dat nou eigenlijk? Hieronder lees je er meer over.

Modder- en grasvlekken uit kleding wassen met afwasmiddel

Als je modder- en grasvlekken in kleding hebt gekregen door bijvoorbeeld een lekker potje voetballen, dan is het goed om snel te handelen. Hoe langer de vlek in de kleding zit, hoe lastiger het eruit te wassen is. Een middel dat iedereen wel in huis heeft, is afwasmiddel. Als je modder- en grasvlekken uit kleding wilt wassen, dan is het goed om eerst afwasmiddel in de vlekken te laten trekken. Smeer er voldoende op, laat dit even intrekken en was hierna de kledingstukken op de gebruikelijke manier.
Kijk altijd even in de label van het kledingstuk op hoeveel graden het gewassen mag worden en voor het juiste wasmiddel kijk je natuurlijk naar de kleur van het kledingstuk. Als je snel hebt gehandeld met het afwasmiddel en het kledingstuk op de juiste manier hebt gewassen, dan zijn de modder- en grasvlekken er hoogstwaarschijnlijk helemaal uit.

Modder- en grasvlekken uit kleding wassen met groene zeep

Een andere manier waarop je modder- en grasvlekken uit kleding kunt wassen, is door middel van groene zeep. Groene zeep werkt eigenlijk nog beter dan afwasmiddel, het dringt namelijk wat dieper door tot in de vlek en ook modder- en grasvlekken die al wat langer in de kleding zitten gaan er met groene zeep beter uit. Je schrobt de vlekken voor het grootste deel uit de kleding met groene zeep, waarna je het liefst op minimaal 40 graden de kledingstukken met vlekken op de bruikbare manier wast in de wasmachine. Kijk wel in de labels van de kledingstukken of het op minimaal 40 graden gewassen mag worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *