Koud wassen

Koud wassen

Tegenwoordig kun je met veel wasmachines koud wassen. Met het juiste wasmiddel en het juiste wasprogramma is ook je kleding met koud wassen schoon. Koud wassen doe je op 15 of 30 graden. De meeste wasmachines beschikken over een programma waarop je koud kunt wassen op 15 graden. Sommige wasmachines wassen op zijn koudst op 20 of 30 graden. Hieronder lees je hoe je het beste koud kunt wassen op 15 graden, 30 graden en welk wasmiddel je het beste kunt gebruiken.

Koud wassen 15 graden

Je kunt koud wassen op 15 graden en sommige kledingstukken worden hier zeker goed schoon van. Toch is het verstandiger om op 30 graden te wassen. Als je toch op 15 graden wast, zorg dan ervoor dat je het juiste wasmiddel gebruikt en de was instructies opvolgt die in de label van het kledingstuk staan. Vaak kun je kleding die nog redelijk schoon is maar bijvoorbeeld een beetje muffig ruiken gewoon op 15 graden wassen. Als je er een vetvlek in hebt zitten is het niet echt haalbaar om dit schoon te krijgen met 15 graden. Koud wassen op 15 graden heeft natuurlijk ook als voordeel dat het voordeliger is qua kosten.
Koud wassen 30 graden

Wassen op 30 graden is goed voor de kwaliteit van kleding, voordelig en het maakt tegenwoordig met het juiste wasmiddel je kleding goed schoon. Volg de instructies die op de labels staan van kledingstukken voor het beste resultaat. Je kunt altijd het beste kleding binnenstebuiten wassen en op kleur gesorteerd. Spijkerbroeken, linnen kleding, katoenen kleding en blouses worden prima schoon en krimpen en kreuken het minst op 30 graden.

Wasmiddel voor koud wassen

Er zijn verschillende soorten wasmiddel te verkrijgen voor koud wassen. In principe maakt het niet heel veel uit welk wasmiddel je gebruikt, maar voor het beste resultaat gebruik je wasmiddel voor de koude was.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *