Kosten kleding wassen

Kosten kleding wassen

Kleding wassen kost altijd geld, of je het nou thuis wast of in een wasserette. Natuurlijk betaal je meer in de wasserette. Het is misschien wel leuk om te weten wat de kosten zijn van kleding wassen. Dit hangt af van een aantal factoren. Wat voor een wasprogramma is het, op hoeveel graden was je en ga zo maar door. Hieronder lees je meer over de kosten van het thuis wassen van kleding en het gemiddelde bedrag dat je per keer kwijt bent voor kleding wassen in en wasserette.

Kosten kleding wassen thuis

Als je thuis kleding wast, ben je geld kwijt aan afschrijving van de wasmachine, wasmiddel, energie en water. Qua afschrijving van de wasmachine ben je ongeveer per wasbeurt 40 cent kwijt. Stel een wasmachine kost 500 euro en je doet er 8 jaar mee, dan is gemiddeld één wasbeurt 40 cent.
Per wasbeurt ben je gemiddeld 20 cent aan wasmiddel kwijt. Elektriciteitskosten en waterkosten zijn afhankelijk van het wasprogramma en het aantal graden dat je kleding gaat wassen. Als je wast op 15 graden, kost dit 5 cent aan energiekosten. Voor 30 graden is dit 8 cent, 40 graden 12 cent, 60 graden 21 cent en 90 graden 33 cent.

Water kost bijna niets tijdens kleding wassen

Gemiddeld 5 cent per wasbeurt. Al met al ben je gemiddeld 90 cent kwijt per wasbeurt. Gemiddelde kosten kleding wassen wasserette. De kosten van kleding wassen in een wasserette zijn natuurlijk hoger als dat je thuis kleding wast. Gemiddeld kost het 4 euro om één was te draaien van 6 kilo. 8 kilo kleding wassen kost ongeveer 5,20 euro, 10 kilo rond de 7 euro en 13 kilo rond de 9 euro. Voor wasmiddel betaal je ongeveer 50 cent per portie. De kosten van kleding wassen in een wasserette zijn dus gemiddeld 4 a 5 euro duurder dan een wasbeurt thuis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *