Koffievlekken uit kleding wassen

Koffievlekken uit kleding wassen

Als er iets vervelend is, is het wel dat je koffie in je kleding krijgt. Vaak gebeurt dit op momenten vlak voor je bijvoorbeeld naar het werk moet. In haast gooi je dan vaak je kledingstuk waar koffievlekken in zitten op de stapel was en je pakt snel een ander shirt om aan te trekken. Dit is niet verstandig om te doen. Hoe sneller je koffievlekken eruit wast, hoe meer resultaat je boekt. Gelukkig zijn er verschillende manier waarmee je koffievlekken uit kleding kunt wassen, ook als ze er al wat langer in zitten. Hieronder lees je daar meer over.

Koffievlekken uit kleding wassen met zout

Als je net voor een vergadering een koffievlek in je kleding krijgt, dan kun je de vlek grotendeels eruit “wassen” met zout. Er is vast wel ergens in de buurt keukenzout te vinden. Gooi een flinke laag keukenzout op de koffievlekken en laat dit een aantal minuten intrekken. Hierna kun je al het zout voorzichtig weg wrijven met een papieren doekje. De vlek is zichtbaar minder geworden of zelfs bijna niet meer te zien.
Het is goed om hierna direct het kledingstuk in de wasmachine te doen, maar het kan geen kwaad als dit wat later gebeurt. Koffievlekken uit kleding wassen met witte azijn. Witte azijn ruikt niet heel lekker, maar het is een wondermiddel als het gaat om vlekken verwijderen. Als je kleine koffievlekken uit kleding moet wassen, dan kun je het beste deppen met witte azijn, dit in laten trekken en daarna het kledingstuk om de normale manier wassen in de wasmachine.

Is het een grote, hardnekkige koffievlek?

Laat dan het kledingstuk een nachtje weken in een badje bestaand uit 3 delen witte azijn en 1 deel water. Hierna kun je hem wassen op de goede manier voor het beste resultaat. Koffievlekken uit kleding wassen met soda. Als je geen witte azijn in huis hebt, dan is soda ook erg effectief. Je kunt sodawater op de koffievlekken gieten en het erin wrijven. Na een tijdje zal de vlek zichtbaar minder zijn en kun je het kledingstuk op de gebruikelijke manier wassen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *