Kleur behouden met wassen

Kleur behouden met wassen

Veel mensen kennen het helaas: een paar keer je lievelingsspijkerbroek wassen en hij wordt al een beetje vaal. Niet alleen de kleur vervaagd maar zelfs de broek zit al minder lekker. Het is erg vervelend, maar er zijn manieren om dit tegen te gaan. Als je spijkerbroeken op de juiste manier wast, kun je de kleur behouden. Natuurlijk zijn er ook andere kledingstukken die kunnen vervagen naast een spijkerbroek, daarvoor gelden dezelfde wasregels.

Kleur behouden zonder wassen

Allereerst, is het heel goed om niet te vaak te wassen. Soms is het namelijk niet eens nodig om kleding te reinigen. Door het wassen zelf vervagen kleuren natuurlijk al iets meer. Als je kleding hebt waarin je niet hebt getranspireerd en waar geen vlekken in zitten, dan kun je het prima een paar dagen extra ongewassen laten. Haal kleine vlekjes er handmatig uit. Spijkerbroeken hoeven het minst gewassen te worden van allemaal.
Je kunt ook spijkerbroeken in de vriezer stoppen

De bacteriƫn vriezen dood en de kleur blijft mooi behouden. Niet alle kleding kan in de vriezer stoppen! Voorlopig wordt het enkel bij een jeans aangeraden.

In de wasmachine

Natuurlijk moet kleding ook wel gewassen worden. Je kunt het beste kleding binnenstebuiten wassen op 30 of 40 graden maximaal met het juiste wasmiddel. Kijk ook altijd in de label van het kledingstuk naar de wasvoorschriften. Door op de juiste manier kleding te reinigen, wordt de kleur goed behouden. Kleur behouden met wassen door middel van azijn. Een andere manier waarop kleur behouden wordt met wassen, is door middel van azijn. Gooi een scheutje witte azijn in de wasmachine en was dit mee. Als het nieuwe donkere kleding is, was er dan geen andere kleding bij. Als je kleur wilt behouden door middel van azijn, dan is het belangrijk dat je binnenstebuiten wast op 30 a 40 graden en het erna niet in de droger doet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *