Kleding wassen zonder water

Kleding wassen zonder water

Het gebeurt niet veel, maar het is mogelijk om kleding te wassen zonder water. Het reinigen van kleding is op deze manier beter voor de drager, de kledingstukken zelf en het milieu. Ook heb je geen kosten aan water. Het gaat op basis van vloeibare koolstofdioxide. Hoe kleding wassen zonder water werkt op basis van koolstofdioxide, lees je hieronder. Ook lees je meer over hoe je thuis kleding kunt reinigen zonder gebruik te maken van water.

Kleding wassen zonder water op basis van vloeibare koolstofdioxide

Als je kleding laat wassen zonder water, bijvoorbeeld je bedrijfskleding, dan gebeurt dat op een nauwkeurige manier. Met speciale machines worden de kledingstukken gereinigd en wordt er continue gemonitord of de temperatuur in orde is. Hierdoor heb je het beste resultaat met de minste energieverspilling.
Door de temperatuur en de bepaalde stoffen in het vloeibare wasmiddel kan kleding schoon en fris uit de trommel komen. Dit is erg goed voor mensen die een gevoelige huid hebben, beter voor de kwaliteit van de kleding en beter voor het milieu. Toch kan je dit thuis niet altijd uitvoeren. Je kunt wel kleding op andere manieren frisser laten ruiken en schoonmaken.

Thuis reinigen met zuurstof

Er zijn in Nederland een paar wasmachines die beschikken over de optie wassen zonder water. Zo heb je bijvoorbeeld de iQ700 SensoFresh van Siemens, waarbij delicate en niet-wasbare kledingstukken gewassen worden door middel van vloeibare koolstofdioxide. Deze kleding wordt opgefrist en vervelende geurtjes worden verwijderd. Heb je bijvoorbeeld een colbert die niet heel fris ruikt maar verder helemaal schoon is? Dan kun je er ook voor kiezen om het jasje op te frissen door het te laten luchten. Ook zijn er bepaalde sprays die je met mate op kleding kunt spuiten voor een lekkere geur. Door de toevoeging van het luchtje heb je een aantal uren een zo goed als nieuw ruikende colbert of ander kledingstuk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *