Kleding wassen zonder wasverzachter

Kleding wassen zonder wasverzachter

Kleding wassen zonder wasverzachter is lang zo erg nog niet. Het is natuurlijk zo dat kleding nog lekkerder gaat ruiken en wat lekkerder aanvoelt, maar soms kan het ook erg schadelijk zijn. In sommige gevallen is het gebruik ervan juist goed, maar soms ook echt niet. Hieronder lees je meer over kleding wassen zonder wasverzachter en welke kleding je daarmee absoluut niet mag wassen.  Kleding wassen zonder wasverzachter is soms erg goed. Er zijn namelijk een aantal kledingstukken die niet eens gewassen mogen worden met wasverzachter erbij.

Kleding wassen zonder wasverzachter

Sommige kledingstukken zoals sportkleding kan niet goed tegen wasverzachter. Sportkleding ademt meer, neemt zweet op en het blijft langer dan gemiddeld droog. Als je sportkleding daarmee wast wordt er een soort laagje van vezels op gelegd waardoor de kwaliteit van de sportkleding ernstig achteruit gaat.
Andere kleding kan vaak wel tegen wasverzachter, maar je hoeft het lang niet altijd te gebruiken met de reden dat de kleding lekkerder gaat ruiken. Je kunt kleding wassen zonder wasverzachter en toch ruikt je kleding nog lekker door het wasmiddel. Als je je kleding zachter en schoner wilt hebben dan kan dit ook op een andere manier.

Het alternatief

Azijn heeft bijna dezelfde werking en het is nog eens beter voor je wasmachine, je portemonnee en het milieu! Als je kleding zachter wilt laten aanvoellen dan is het aan te raden om een scheutje azijn bij de was te gooien.

Een laatste tip: Indien je de verzachter met enige regelmaat gebruikt, gebruik het dan niet voor vaat- en handdoeken. Hierdoor gaan de vezels kapot en neemt het veel minder vocht op en droog je jezelf en/of schone vaat minder goed af. Het is afhankelijk van het doel waarvoor je het wilt gebruiken, de keus voor wel of geen gebruik van het verzachten van je was. In veel gevallen is het wasmiddel al voldoende en kun je daarmee prima een zacht aanvoelende was draaien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *