Kleding wassen zonder wasmiddel

Kleding wassen zonder wasmiddel

Het klinkt misschien gek, maar je kunt kleding op verschillende manieren wassen zonder wasmiddel. Natuurlijk is het vaak wel nodig voor het beste resultaat, maar er zijn manier waarbij je kleding kunt wassen zonder wasmiddel. Wist je bijvoorbeeld dat er verschillende producten op de markt zijn die milieuvriendelijker maar hetzelfde gewenste effect geven? Hieronder vind je een aantal voorbeelden van hoe je kleding kunt wassen zonder wasmiddel maar wel een vlekkeloos resultaat krijgt.

Kleding wassen zonder wasmiddel

Als je een aantal keren kleding hebt gewassen met wasmiddel, blijven er in de meeste gevallen zeepresten in de wasmachine achter. Als je dus bijvoorbeeld negen keer de was hebt gedaan dan kan de tiende keer een was worden gedraaid zonder iets toe te voegen. Je maakt dan gebruik van de achtergebleven middel.
Nu is het wel zo, dat het niet zo goed reinigt als met waspoeder of vloeibare. Je krijgt er dus geen hardnekkige vlekken uit. Kleding wassen zonder wasmiddel maar met andere producten is ook mogelijk. Zo zijn er bijvoorbeeld wasballen en wasnoten. Deze producten worden veel gebruikt bij kleding dat erg gevoelig is voor zeep of waspoeder.

Ecozone ecoballen

Deze ballen kun je in de wasmachine doen zonder er iets aan toe te voegen. De ballen zijn onder andere voorzien van minerale zouten, die een zuurstof produceren die diep in kleding en vezels doordringt en vlekken verwijderen. De ballen bevatten geen zeep, dus is een spoelfunctie gebruiken niet nodig. Dit scheelt ook weer water en energiekosten. Naast de ecozone ecoballen zijn er ook wasnoten. Deze komen vanuit India en zijn ook veel milieuvriendelijker dan gewoon waspoeder. Je krijgt met beide producten je kleding goed schoon en ze gaan erg lang mee!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *