Kleding wassen zonder krimpen

Kleding wassen zonder krimpen

Iedereen weet dat kleding kan krimpen als het niet op de juiste manier gewassen wordt. Maar hoe moet je nou kleding wassen zonder krimpen? Het is niet heel lastig, zolang je maar weet welke stappen je moet ondernemen. Je kunt kleding langer mooi houden en in het juiste voor maat als je via een stappenplan kleding wast.

Zo voorkom je krimpen

Hieronder lees je meer over hoe je kleding moet wassen zonder krimpen en hoe je het beste kleding kunt laten drogen zonder dat het krimpt. Allereerst is het goed om rekening te houden met de temperatuur. Als je heet wast, krimpt kleding. Je kunt het beste kleding wassen zonder krimpen op een lage temperatuur. Kleding dat snel krimpt was je bijvoorbeeld het liefst op 30 graden, kleding dat wat minder snel krimpt op 40 graden. Het is verstandig om nooit kleding dat kan krimpen te wassen op 60 graden. Dan neem je wel een erg groot risico. Het beste is om in het kledingstuk te kijken wat de labels zeggen. Zolang je de was instructies opvolgt, krimpt je kleding eigenlijk niet. Het hangt natuurlijk ook van het soort stof af hoe snel kleding krimpt bij het wassen.
Kleding drogen zonder krimpen

Als je kleding in een droger wilt drogen, dan is het goed om niet heet te drogen. Sommige kledingstukken mogen al niet in de droger, omdat de droger ook vaak het krimpen van kleding veroorzaakt. Mag het wel in de droger? Kijk dan vooral wat de label in het kledingstuk zegt en doe vooral niet iets anders. Als je kleding te drogen hangt, hang het dan niet vol in de zon. Niet alleen kan de kleur veranderen, doorlopen of vervagen, ook kan het kledingstuk gaan krimpen door de warmte. Ook als je denkt dat je wel even snel een kledingstuk voor dat ene feestje kunt drogen door middel van een föhn of verwarming, heb je het goed mis. Door hier gebruik van te maken krimpt niet alleen het kledingstuk, maar kan ook de hele vorm veranderen en staat het ineens heel anders. Al met al is het dus verstandig om kleding zorgvuldig op een lage temperatuur te wassen met het juiste wasmiddel. Drogen kun je het beste doen op een niet-vochtige plek aan een wasrek en uit de zon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *