Kleding wassen met soda

Kleding wassen met soda

Je kunt kleding wassen met verschillende soorten wasmiddel, maar ook met soda. Kleding wassen met soda brengt diverse voordelen met zich mee. Zo is het een stuk goedkoper dan wasmiddel en het is in de meeste gevallen ook milieuvriendelijker. Op deze pagina lees je meer over wat het is, met welke variant je de was kunt doen en hoe je het beste kleding kunt wassen met soda.

Kleding wassen met soda

Het is een alkalische, chemische verbinding. Een erg lastig begrip, maar het komt er op neer dat door deze chemische verbinding je wasgoed erg schoon kan worden. Eigenlijk is het een zout van koolzuur. Het wordt uiteindelijk gemaakt van plantenresten. Dit maakt het weer wat milieuvriendelijker. Het kan ook gemaakt worden van natriumchloride. Dit is dan weer tafelzout. Het is gemiddeld veel goedkoper dan wasmiddel en het werkt erg goed. Kleding wassen met soda kost een paar cent.  Dit is al veel minder dan de meeste wasmiddelen en daarbij gaat het nog veel langer mee omdat je er minder van nodig hebt.
Met welke kun je de was doen?

Fijne soda is de goedkoopste soort die je goed kunt gebruiken bij het wassen van kleding. Een bekend merk is “Driehoek”. Je kunt het beste een deel gebruiken in combinatie met wasmiddel. daardoor worden veel vlekken gemakkelijk opgelost, zorgt dat er geen hard water meer is en het reinigt ook direct de wasmachine. Door er wat wasmiddel aan toe te voegen gaat je kleding ook weer lekker ruiken. Kleding wassen met soda is dus helemaal niet zo lastig, een schepje hiervan in de trommel, wat wasmiddel erbij en je kunt verder een normaal wasprogramma draaien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *