Kleding wassen bij luizen

Kleding wassen bij luizen

Iedere ouder heeft het wel eens meegemaakt. Je zoon of dochter schijnt luizen te hebben. Het is altijd zo geweest, dat het hele huis dan aan kant gemaakt moest worden en alles gewassen moest worden. Kleding wassen bij luizen moest zo snel en heet mogelijk gebeuren zodat ze allemaal dood gingen. Tegenwoordig wordt het niet meer als eerste aangeraden. Er zijn nieuwe richtlijnen opgezet door het Landelijk Steunpunt Hoofdluis. Hieronder lees je meer over die richtlijnen en hoe je eventueel de kleding wast mocht je dit toch willen doen.

Richtlijnen LSH (Landelijk Steunpunt Hoofdluis).

Recent onderzoek heeft uitgewezen dat de kans op besmetting via kammen, knuffels, kleding, jassen en luizenzakken erg minimaal is. Het gebruik van luizenzakken voorkomt niet dat ze zich gaan nestelen. Om het te voorkomen kun je het beste vaker controleren en kammen bij jonge kinderen.
Voorkomen is beter dan genezen. Kleding wassen bij luizen is tegenwoordig niet echt meer nodig. Ze gaan eigenlijk nooit in het beddengoed, de knuffels en jassen zitten maar springen het liefst gewoon over. Het geeft je dus alleen maar meer stress en werk wanneer je elk kledingstuk op een warme was gaat reinigen. Het belangrijkste is om goed de luizen te bestrijden in plaats van alle textiel in huis.

Hoe was je toch je kleding?

Mocht je het toch een fijn idee vinden om kleding te wassen bij luizen, dan is dat natuurlijk niet gek. Een mens krijgt al jeuk bij de gedachten aan deze kleine beestjes en het goed reinigen van je kleding is dan geen grote moeite. Als je kleding wast bij luizen is het verstandig om gewoon het label aan te houden. Beddengoed was je bijvoorbeeld het beste op 60 graden, terwijl je een shirtje het beste schoon wordt op 30 of 40 graden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *