Kleding wassen dat afgeeft

Kleding wassen dat afgeeft

Vaak zijn donkere spijkerbroeken kledingstukken die afgeven. Het is belangrijk om deze donkere kleding te wassen op de juiste manier zodat het niet af blijft geven. Je wilt natuurlijk niet dat de kleur zodanig erg vervaagd en andere kledingstukken verkleuren omdat er niet goed gewassen wordt. Kleding wassen dat afgeeft is niet zo lastig. Je moet alleen wel weten hoe je het moet aanpakken. Hieronder lees je meer over de voorbereiding en over het reinigen van deze kledingstukken.

Kleding wassen dat afgeeft: voorbereiding.

Een goede voorbereiding is het halve werk! Als je een nieuwe donkere spijkerbroek hebt aangeschaft en het is een kledingstuk dat af kan gaan geven, dan is het verstandig om de broek niet direct in de kledingkast te hangen of leggen. Zelfs dan kan het al aan andere kleding een kleur af gaan geven. Qua voorbereidingen kun je het beste eerst de donkere broek wassen met koud water. Als je het wast met warm water is de kans groot dat de kleding krimpt. Het is belangrijk dat je het binnenstebuiten wast en niet met andere kleding. Hoe je het beste kleding kunt wassen dat afgeeft, lees je hieronder.
Hoe moet je kleding wassen dat afgeeft?

Allereerst is het dus belangrijk om altijd een nieuw kledingstuk dat afgeeft direct na het aanschaffen te wassen. Zelfs in de kledingkast kan het afgeven aan andere kleding. Allereerst doe je de kleding dat afgeeft binnenstebuiten in de wasmachine. Je hebt nu een bekertje witte azijn nodig, dat je over de donkere spijkerbroek heen gooit. Je kunt het beste een standaard wasprogramma aanzetten op 30 graden. Als het goed is geeft de broek na deze stappen te hebben ondernomen, niet meer af. Zo wel, dan kun je de bovenstaande stappen herhalen tot het niet meer afgeeft. Het is wel belangrijk dat je de donkere kleding na het wassen te drogen hangt aan een wasrek en het niet laat drogen in de droger.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *