Katoenen kleding wassen

Katoenen kleding wassen

Er worden in veel huishoudens verschillende katoenen wassen gedraaid. Grote, kleine, de witte was, bonte was, donkere was en ga zo maar door. Ook katoenen kleding wassen hoort daarbij. Katoenvezels worden vaak gebruikt bij het maken van textiel. De kans is dus groot dat de meeste kleding in jouw kast ook beschikt over katoen. Katoen is goedkoop, verkleurd niet snel, absorbeert goed en zo zijn er nog veel meer andere voordelen. Het is niet ingewikkeld om het te reinigen. Hieronder lees je meer over katoenen kleding wassen en drogen.

Katoenen kleding wassen

Als je nieuwe kleding hebt aangeschaft met een kleur dan is het verstandig om dit eerst een paar keer in een aparte was te draaien. In het begin kan katoen namelijk kleur afgeven aan andere kleding. Na een paar keer verkleurt katoenen kleding dit niet meer. Je kunt katoenen kleding wassen op 30 of 40 graden.
Kijk altijd even in de label hoeveel graden aangeraden wordt. Je kunt kleding natuurlijk altijd het beste binnenstebuiten draaien om slijtage en andere mankementen te voorkomen. Katoen slijt en vervaagt gelukkig niet zo snel, dus het is geen ramp als je het een keer vergeet. Qua wasmiddel is het goed om naar de kleur te kijken van het kledingstuk. Wasmiddel voor de witte, bonte, gekleurde of donkere was is altijd goed als het bij de kleur van het kledingstuk past. Een waszakje is in veel gevallen niet nodig. Tenzij er franjers zijn aangebracht of er dunne draadjes zijn gebruikt. Dit laatste zie je veel terug in jeans of andere broeken.

Drogen van deze kleding

Hoe gemakkelijk het in de wasmachine kan, is het drogen wat lastiger. Het kreukt snel en dus is een droger niet handig. Je kunt het beste kiezen om het op te hangen aan een wasrek. Zo kreukt het amper tot niet en is strijken ook niet nodig. Probeer het niet in de zon te hangen, dit kan zorgen voor verkleuring.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *