Jas wassen

Jas wassen

Bijna het hele jaar door worden er jassen gedragen. Winterjassen, zomerjassen, tussen jassen, leren jassen, regen jassen en ga zo maar door. Natuurlijk moeten deze ook af en toe gewassen worden. Dit hoeft uiteraard niet zo vaak als kleding die je dagelijks draagt, maar eens in de zoveel tijd je jas wassen is wel fris. De meest gedragen jassen zijn toch zomerjassen en winterjassen. Hieronder lees je meer over het wassen van verschillende soorten jassen.

Donzen jas wassen

De meest gedragen winterjassen zijn donzen jassen. Het reinigen hiervan kan nog wel lastig zijn. Je wilt natuurlijk niet dat de jas na het wassen vervormd en niet meer draagbaar is. Als je eenmaal weet hoe je een winterjas moet wassen dan is het gemakkelijk. Een donzen jas kun je het beste op een wol wasprogramma wassen met de wasmachine op 40 graden maximaal. Daarbij is het belangrijk dat je maar kort centrifugeert en geen normaal wasmiddel gebruikt.
Je zult toch echt donswasmiddel moeten gebruiken wil je dat je donzen winterjas na het wassen nog mooi is. Door normaal wasmiddel te gebruiken bij een donzen jas wassen, worden de vetten afgebroken in het dons die er juist voor zorgen dat de jas lekker warm is. Je kunt de jas het beste alleen wassen met wat tennisballen erbij in. De tennisballen zorgen ervoor dat het dons zich niet gek verplaatst.

Zomerjas wassen

Dunne zomerjassen zonder vulling kun je gemakkelijk op 30 graden wassen in de wasmachine. Kijk altijd even in de label voor de exacte eisen. Het hangt er heel erg vanaf van welke stof je zomerjas is gemaakt. De meeste zomerjassen kun je wassen in de wasmachine, het liefst op een programma dat niet erg intensief is. Als je de kleur en stof van de zomerjas bekijkt weet je ook direct welk wasmiddel je het beste kunt gebruiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *