Handdoeken wassen

Handdoeken wassen

Handdoeken gebruiken we allemaal. Om onze handen mee af te drogen na het handen wassen, om ons hele lichaam mee af te drogen na een douchebeurt of om lekker op te liggen op het strand. Eigenlijk kun je wel stellen dat een leven zonder een handdoek een stuk lastiger zou zijn! Deze moeten uiteraard ook gewassen worden en het is belangrijk dat dit zorgvuldig gebeurd. Het is niet lastig, maar er zijn wel een aantal dingen die je moet weten. Hieronder lees je meer over hoe je het beste je handdoeken kunt wassen voor lang plezier van goede kwaliteitshanddoeken.

Handdoeken wassen

Als je nieuwe handdoeken gaat kopen, kijk dan altijd naar de dikte. Hoe dikker, hoe beter de kwaliteit. Deze blijven ook het langst mooi. Nieuwe exemplaren kun je het beste eerst 24 uur in koud water laten weken. Hierdoor gaan vezels openstaan, waardoor het gemakkelijker afdroogt.
Gekleurde handdoek wassen

Dan kun je er ook een beetje azijn aan toevoegen. Dit zorgt ervoor dat de kleur goed wordt behouden. Als je ze eenmaal hebt gebruikt, kunnen ze gewassen worden in de wasmachine. Het beste kun je ze op kleur gesorteerd met elkaar wassen, zonder kleding. Gebruik ook geen wasverzachter. De meeste handdoeken zijn perfect schoon na een wasbeurt op 60 graden. Als je je één keer hebt afgedroogd na het douchen, dan kun je deze ook prima wassen op 40 graden.

Drogen

Je kunt handdoeken na het wassen het beste laten drogen buiten aan een waslijn. Dit is niet alleen het beste voor het milieu, ook worden ze niet stijf door de wind. Als je buiten geen handdoeken op kunt hangen dan kun je kiezen om ze binnen te hangen. Houd er dan wel rekening mee dat ze wat stijver kunnen opdrogen. Als je dit wilt voorkomen dan is het goed om ze tussendoor een aantal keren uit te slaan. In de droger krijg je de zachtste handdoeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *