Grijze kleding wassen

Grijze kleding wassen

Veel mensen hebben wel grijze kleding in de kledingkast hangen of liggen. Toch is het vaak lastig hoe je grijze kleding moet wassen. Stop je het nu bij de donkere was, de bonte was of misschien toch bij de witte was? Hieronder vind je meer informatie over het wassen van grijze kleding.

Grijze kleding wassen met de witte was

Het kan voorkomen dat je grijze kleding mee wast met de witte was. In sommige gevallen is dit zeker mogelijk, maar ook lang niet altijd. Zorg dat je nieuwe kleding nooit direct mee wast met de witte was. Zodra je het een stuk of vijf keer hebt gewassen, kan het gewassen worden samen met de witte was. Denk dan wel aan licht gekleurd kleding en niet aan donkergrijs. Je kunt het beste licht grijze kleding met de witte was combineren op maximaal 40 graden. Kijk ook altijd eerst in de label op hoeveel graden het kledingstuk gewassen dient te worden!
Samen met de gekleurde was

Je kunt het beste “standaard” grijze kleding wassen met de gekleurde was. Geen lichtgrijs, maar ook geen donkergrijs. Ook met deze grijstint is het verstandig om eerst een paar keer het kledingstuk los te wassen en erna pas met de gekleurde was samen. Verstandig is om op maximaal 40 graden te wassen. Gebruik ook niet te veel wasmiddel.

Met de donkere was

Als je erg donkergrijze kleding hebt, dan kun je dit na een paar keer los te hebben gewassen meenemen met de donkere was. Zo behoudt dit donkergrijze kledingstuk het beste zijn kleur en is de kans het kleinst dat de kleuren doorlopen en/of vervagen. Kijk ook weer in de label om te kijken op hoeveel graden het kledingstuk gewassen mag worden. Heb je het labeltje er al uitgeknipt? Dan is wassen op 30 graden het meest veilig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *