Fluwelen kleding wassen

Fluwelen kleding wassen

Mannen en vrouwen hebben vaak verschillende soorten kledingstukken gemaakt van verschillende stoffen in de kast liggen. Ook zit er vaak wel fluwelen kleding tussen. Dit moet natuurlijk ook een keer gewassen worden. Hieronder lees je meer over hoe je fluwelen kleding moet wassen, met welk wasmiddel en op hoeveel graden je het kledingstuk wast. Ook vind je meer informatie over het drogen.

Fluwelen kleding wassen

Niet alle fluwelen kleding kan gewassen worden met de wasmachine. Kijk allereerst dus altijd naar de informatie op het labeltje in het desbetreffende kledingstuk. Vaak vind je hier al genoeg informatie om te weten of het in de wasmachine kan en zo ja, op hoeveel graden het gewassen mag worden. Als je fluwelen kleding in de wasmachine mag wassen, dan zal dat hoogstwaarschijnlijk op 30 graden zijn. Je wast het dus eigenlijk altijd koud als dit is toegestaan.
Daarnaast is het ook erg belangrijk dat je een wasprogramma kiest voor de fijne was. Centrifugeren is altijd een slecht plan. Hierdoor kan de kwaliteit erg achteruit gaan of het kan er zelfs voor zorgen dat het niet meer draagbaar is. Qua wasmiddel kun je het beste wasmiddel voor de fijne was gebruiken.

Drogen na het wassen

Je kunt fluwelen kleding het beste laten drogen aan een hanger. In de droger kan het kledingstuk vaak niet aan. Ook is het niet verstandig om het na het wassen en drogen te strijken. Hierdoor laat het strijkijzer sporen en/of vlekken achter op de geplette vezels. Als je toch wat lichte kreukels hebt dan kun je het beste het kledingstuk aan een hanger stomen in een douchecabine. Laat het na het stomen helemaal koud worden aan de hanger en vouw het niet op. Hang het zo in de kast met hanger en al en het blijft kreukvrij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *