Fleecekleding wassen

Fleecekleding wassen

Er zijn verschillende soorten fleecekleding die door veel mensen gedragen worden. Denk hierbij aan fleecetruien, fleecevesten, fleecejassen en je kunt ook onder een fleecedekentje zitten. Maar wat is fleece nou eigenlijk? Fleece is geen natuurlijk product. Het is een duurzaam product gemaakt van kunststof. Het is ook over het algemeen bekend dat fleece lekker licht is en warmte geeft.

Hieronder lees je meer over fleecekleding wassen. Hoe moet dat eigenlijk? Het beschikt over een bepaalde coating, waardoor de stof goed beschermt is. Toch stoot het geen water af. Gelukkig maar, want anders wordt het toch een stuk lastiger. Doordat het een coating heeft, droogt het snel. Na het wassen hoeft het dus niet in de droger. Maar je zult toch eerst moeten weten hoe je fleecekleding wast voor je aan het drogen toekomt.
Als je fleecekleding gaat wassen, kijk dan eerst in de labels. Hierdoor maak je minder snel fouten. Het is altijd goed om een mild wasmiddel te gebruiken. Ten tweede is het van groot belang dat je het binnenstebuiten wast. Als er opdrukken zijn, is dit des te belangrijker. Je kunt ook gebruik maken van een waszakje. Zo kan er niks vast komen te zitten en blijft de kwaliteit het langst mooi. Heb je een kleine vlek? Je kunt dan ook met een vochtig doekje eerst proberen het weg te deppen.

Fleecekleding wassen mag niet te heet

Meestal geeft het label in fleecekleding 30 of 40 graden aan. Volg altijd het advies van een labeltje. Als het binnenstebuiten wast op 30 of 40 graden met mild wasmiddel, dan kan er eigenlijk al niets meer misgaan. Hang na het wassen je kledingstuk aan een wasrek te drogen en vermijdt de droger. Hierdoor blijft de kwaliteit op zijn best. Fleece kan niet goed tegen hitte, dus hang het liever niet in de zon of voor een kachel. Hierdoor kunnen lelijke plekken ontstaan of het kan iets krimpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *