Fijne kleding wassen

Fijne kleding wassen

Soms kan het lastig zijn om fijne kleding te wassen. Eigenlijk is het kleding dat niet in de wasmachine gewassen hoort te worden. Je wast fijne kleding niet te heet, niet te lang en niet met veel andere kleding. Op deze pagina lees je met welk wasprogramma op hoeveel graden je de fijne kleding dient te wassen. Ook vind je meer over het soort wasmiddel dat je het beste kunt gebruiken.

Fijne kleding wassen

Er zijn verschillende kledingstukken die onder fijne kleding vallen. Denk bijvoorbeeld aan jurken, overhemden, rokken en gordijnen. Over het algemeen kunnen veel kledingstukken en stoffen producten hieronder vallen.  Indien de stof heel glad of dun aanvoelt, kun je ervan uitgaan dat het onder deze categorie valt.
Wasprogramma, aantal graden en soort wasmiddel

Fijne kleding wassen doe je eigenlijk altijd met het fijn wasprogramma. Alle kleding wordt dan gewassen op een lager toerental en op 30 graden. Door te kiezen voor dit wasprogramma en dus te wassen op 30 graden, blijft de kwaliteit goed. Ook is de kans dat kleuren vervagen of doorlopen erg klein als je op deze manier wast. Het beste kun je uiteraard met de hand deze kledingstukken reinigen. Door de handwas weet je zeker dat niets beschadigd raakt. Er zijn verschillende soorten wasmiddel die gebruikt kunnen worden bij fijne kleding wassen. Zo is er bijvoorbeeld Woolite wasmiddel, Dreft wasmiddel en zo zijn er nog veel meer bekende merken. Ook kun je kiezen uit fijn wasmiddel voor de bonte was, zwarte was en witte was.

Kortom: fijne kleding wassen gaat het beste op een fijn wasprogramma op 30 graden met het juiste wasmiddel voor de juiste kleur. Ook is het aan te raden om niet teveel kleding tegelijkertijd te reinigen. Raadzaam is om het niet in de droger te doen maar te laten drogen aan een wasrek. Gebruik voor de zekerheid een waszakje zodat het niet vast kan komen te zitten in de wasmachine.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *