Fietskleding wassen

Fietskleding wassen

Als je regelmatig fietst in speciale fietskleding dan is het zonde als deze vervagen bij het wassen. Ook is het belangrijk dat de kwaliteit verloren gaat. Over het algemeen is het wel bekend, dat je sportkleding zo snel mogelijk na gebruik moet wassen. Zo krijgt transpiratievocht niet de mogelijkheid om in te trekken. Fietskleding reinigen is niet ingewikkeld maar het is wel handig om te weten hoe je dit het beste kunt doen. Daarvoor lees je hieronder meer.

Fietskleding wassen

Als je voor de eerste keer fietskleding wast, dan is het verstandig om te kijken in de labels. Hierop staat in de meeste gevallen precies vermeld hoe je de fietskleding moet wassen. Je kunt het beste nieuwe kleding voor de eerste keer met de hand schoonmaken. Het is namelijk nog erg kwetsbaar en de kans is het grootst dat er iets vervaagt.
Maak een sopje van koud water en vloeibaar fijnwasmiddel en was de fietskleding hierin. Je kunt hierna de fietskleding wassen in de wasmachine op de gebruikelijke manier. Op welk programma en op hoeveel graden, staat vermeld in de label. Is de fietskleding niet nieuw? Dan is het niet nodig om het eerst met de hand te doen.

Fietsbroek reinigen

Het is belangrijk om fietsbroeken direct na gebruik te wassen. Er zit namelijk zeem in een fietsbroek en als dit niet direct na gebruik gewassen wordt is het een grote bron voor bacteriƫn. Het wordt door bacteriƫn als een heerlijk broedplekje gezien. Je kunt een fietsbroek door middel van het juiste wasprogramma goed schoonhouden. Dit staat in de label. Ook vind je in de label op hoeveel graden de fietsbroek gewassen moet worden. Het is belangrijk dat je geen wasverzachter gebruikt en de broek niet in de droger doet. Hierdoor kan de kwaliteit erg achteruit gaan.

Fietshandschoenen wassen

Als je fietshandschoenen wilt wassen, dan is het goed om dit tegelijkertijd met de fietsbroek te doen. Zorg dat het klittenband aan elkaar vast zit en dat je de fietshandschoenen wast in een waszakje. Zo blijft de kwaliteit goed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *