Colbert wassen

Colbert wassen

Iedereen transpireert. De één uiteraard wat erger dan de ander, maar het is menselijk en iedereen doet het. Ook in een colbert. Je mag deze eigenlijk niet wassen. Het kan het jasje aantasten en dat is natuurlijk niet fijn. Maar frisse kleding is natuurlijk ook erg aangenaam. Je transpireert er toch in en het niet wassen van een colbert is dan geen fijn idee. Je kunt het wel voorkomen dat je hem snel moet wassen. Hoe je dit doet, lees je hieronder. Heb je toch een vreemd luchtje in je colbert hangen en wil daar snel van af komen? Volg dan de stappen over hoe je een colbert moet wassen.

Voorkomen is beter dan…

Het is natuurlijk altijd goed om te voorkomen dat je een colbert moet wassen. Iedereen transpireert, maar er zijn wel trucjes waardoor je niet vaak dit kledingstuk hoeft te reinigen of misschien zelfs helemaal niet. Allereerst is het dragen van deodorant een goed begin. Kies dan wel voor een goede anti-transparant. Als je erg transpireert en deodorant geeft niet genoeg bescherming, dan is het misschien goed om eens te kijken naar okselpads.
Dit zijn een soort inlegkruisjes maar dan speciaal voor in jasjes. Mocht je transpireren tijdens een zenuwslopende presentatie bijvoorbeeld, dan kun je deze in je jasje plakken en aan het einde van de dag verwijderen. Je hoeft het kledingstuk zo niet te wassen. Mocht er toch een vlek in je colbert zitten dan verwijder je enkel deze vlek met een iets vochtig doekje zonder wasmiddel.

Colbert wassen

In sommige gevallen heb je toch al getranspireerd en moet je de colbert toch wassen. Dit kan het beste bij een stomerij. Je weet dan zeker dat het goed gebeurt en er geen vervaging of vervorming optreed. Wil je het liever zelf doen? De snelste en meest veilige manier is op 30 graden op een wolwasprogramma te draaien. Je kunt dit het beste combineren met wolwasmiddel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *