Chocoladevlekken eruit wassen

Chocoladevlekken eruit wassen

Veel mensen houden van chocolade. Hierdoor kan het natuurlijk wel eens gebeuren dat er chocoladevlekken ontstaan in kleding of ander textiel. Het is zonde als hierdoor je favoriete kledingstuk of misschien zelfs wel je bank onder de vlekken zit. Chocoladevlekken eruit wassen is niet heel lastig. Je moet alleen wel weten hoe het moet. Er zijn namelijk een paar dingen die je kunt doen, maar ook een aantal dingen die je zeker niet moet doen. Hieronder lees je meer over chocoladevlekken eruit wassen met betrekking tot kleding en een bank.

Chocoladevlekken uit kleding wassen

Allereerst is het erg belangrijk dat je nooit chocoladevlekken eruit gaat wassen met zeep. Hierdoor gaan de vlekken fixeren en is het bijna onmogelijk om de chocoladevlekken eruit te wassen. Wat je wel kunt doen is door middel van melk de vlek behandelen. Dit is een methode die heel vroeger al gebruikt werd. Je kunt wat melk in de chocoladevlek laten trekken en het kledingstuk hierna op de gebruikelijke manier in de wasmachine stoppen.
Als de chocoladevlek toch wat hardnekkiger is en melk wilt niet helemaal werken, dan is wasbenzine nog een oplossing. Doe wat wasbenzine op een doek, dep op de chocoladevlekken en spoel dit na een tijdje uit in een teiltje met sop. Deze methode werkt het beste bij katoen, linnen, zijde en wol. Bij witte kleding chocoladevlekken eruit wassen, gaat het beste door middel van wat bleek. Je kunt hiervoor het beste verdunt bleekwater gebruiken. Laat het verdunde bleekwater goed intrekken, spoel het na een tijdje uit met lauw water en was hierna het kledingstuk met wasmiddel voor de witte was op het juiste wasprogramma.

Chocoladevlekken uit bank wassen

Zit je lekker op de bank een paaseitje te eten, kom je er later achter dat je hebt geknoeid en er een chocoladevlek in je prachtige bank zit. Dit is erg vervelend, maar wees gerust. In de meeste gevallen krijg je een chocoladevlek zo uit de bank gewassen. Je kunt het beste deppen met melk of wasbenzine. Hierna deppen met een erg natte doek met schoon water en dit laten drogen. Kijk uit dat je niet te enthousiast wrijft, hierdoor kan je de vlek juist erger “de bank induwen”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *