Bloedvlekken eruit wassen

Bloedvlekken eruit wassen

Het is erg vervelend als er door een bepaalde situatie bloedvlekken in je kleding zit. Bloed is vaak wat lastiger te verwijderen. Het belangrijkste is eigenlijk altijd dat je zo snel mogelijk de bloedvlek verwijderd. Er is één manier waarop je het nooit mag verwijderen. Dit is door middel van warm of heet water. Door water kan het bloed gaan stollen en is het nog lastiger om de vlek eruit te krijgen. Hoe je wel het beste bloedvlekken eruit kunt wassen, lees je hieronder.

Met melk

Werkwijze één om bloedvlekken eruit te wassen, is door middel van melk. Je moet wat melk over de bloedvlek gieten, dit deppen met een propere doek en erna het kledingstuk wassen met de wasmachine hoe je het normaliter wast. Door de melk trekt de bloedvlek uit de kleding en de wasmachine doet de rest.

Bloedvlekken eruit wassen met zout of soda

Je kunt het ook eruit wassen met zout of soda. Spoel de bloedvlek uit met koud(!) water, week het kledingstuk met de bloedvlek in koud water waaraan je zout of soda toevoegt en spoel de stof na het weken weer uit met koud water. Als je deze stappen hebt ondernomen, kun je het kledingstuk in de wasmachine wassen.
Met aspirines

Het klinkt misschien een beetje gek, maar je kunt bloedvlekken eruit wassen met aspirines. Allereerst los je een aspirine op in koud water. Nadat je dit hebt gedaan, behandel je het met dit mengseltje. Als het mengsel is ingewerkt kun je het kledingstuk weer uitspoelen met koud water. Hierna kun je het kledingstuk wassen zoals normaliter door middel van de wasmachine en de bloedvlekken zijn er na adequaat handelen zeker uit!

Oude vlekken eruit wassen

Nu kun je verse bloedvlekken vaak goed behandelen zodat er na het wassen niets meer van te zien is. Maar hoe zit het met oude bloedvlekken eruit wassen? Soms komt het voor dat je niet in de gaten hebt dat het op je kleding zit. De beste manier om oude bloedvlekken eruit te wassen is door een mengsel te maken van één deel glycerine en twee delen water. Je kunt hiermee de oude vlekken behandelen en dit 10 minuten laten intrekken. Na deze 10 minuten spoel je de stof uit met koud water en was je het in de wasmachine.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *