BH wassen

BH wassen

Vrouwen steken veel tijd en geld in het vinden en aanschaffen van een nieuwe BH. Als je dan eindelijk dé perfecte hebt gevonden, dan dient deze natuurlijk ook zorgvuldig te worden onderhouden. Dit kan soms nog wel lastig zijn. Veel vrouwen hebben het vast al eens ondervonden dat de cup vervormd is geraakt in de wasmachine. Maar nog erger is dat de hele BH-beugel los is geraakt en dus misschien wel ergens verstopt zit in de wasmachine. Een fijne BH vinden is voor vrouwen vaak erg lastig en het is dan dus ook erg vervelend als deze na het wassen kapot is. Hieronder vind je daarom tips hoe je juist wél en juist níet een BH moet wassen.
BH wassen don’ts

Het is natuurlijk belangrijker om te weten hoe een BH wel gewassen moet worden. Maar als je weet wat je vooral niet moet doen, dan maak je deze fouten ook minder snel. Was hem nooit met andere normale kleding tegelijkertijd. Andere kleding heeft vaak al een heel ander wasprogramma nodig. Ook mag je niet alleen een losse BH wassen. Doe het altijd in een waszakje. Ook een te volle trommel kan gevaarlijk zijn. Hierdoor komt er veel druk op te staan waardoor dus bijvoorbeeld de cup kan vervormen. Ook mag je BH’s niet in een sopje laten weken. Hierdoor kunnen kleuren uitlopen en/of vervagen. Als laatst mag je het nooit in de droger doen. Hierdoor vervormd de cup en verliest het zijn elasticiteit.

Hoe wel

Maar hoe dien je dan wel een BH te wassen? Allereerst is het verstandig om de was-instructies te lezen. Nadat je dit gedaan hebt, kun je hem (het liefst) in een waszakje in de wasmachine doen. Het is belangrijk dat de sluiting is vastgemaakt, zodat de haakjes niet blijven hangen in andere kleding. Je kunt het beste alle BH’s die je hebt ook op kleur wassen. Zo voorkom je vervaging of verkleuring. Het is dan ook aan te raden om zoveel mogelijk gesorteerd op kleur tegelijkertijd te wassen. Hierdoor behoud de cup de beste vorm. Je kunt BH’s het beste wassen op een delicate wasprogramma met delicate wasmiddel. Mocht je dit programma niet hebben? Dan is het verstandig om te wassen op een ander wasprogramma voor kwetsbare stoffen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *