Babykleding wassen

Babykleding wassen

Het is erg belangrijk om babykleding goed te wassen. Vooral als het nieuwe kleren zijn is het belangrijk om meteen goed te wassen. In nieuwe babykleding kunnen namelijk diverse stofjes zitten die kunnen zorgen voor een geïrriteerde huid.

Dit geldt bijvoorbeeld voor rompers, shirtjes, broekjes en slaapzakjes, maar ook voor hydrofiele luiers, beddengoed en knuffels. Alle nieuwe stoffen die in aanraking komen met een baby, dienen zorgvuldig gewassen te worden. Hoe was je het beste de babykleding? lees het hieronder.

Op hoeveel graden babykleding wassen?

Als je babykleding gaat wassen, dan is het belangrijk om dit zo heet mogelijk te doen. Bacteriën gaan zo eerder dood en eventuele vlekken gaan er beter uit. Het is belangrijk om babykleding zorgvuldig en heet te wassen, omdat baby’s erg vatbaar zijn. Ze hebben natuurlijk nog geen goede weerstand opgebouwd en je wilt dan niet dat ze ziek worden door een bepaalde bacterie. Kijk wel altijd in de label van het kledingstuk voordat het de wasmachine in gaat.
Sommige stoffen kunnen namelijk heet gewassen worden, maar lang niet alle babykleding overleeft een hete wasbeurt. Het zou zonde zijn om kledingstuk weg te gooien na het verkeerd wassen. Je kunt het beste op 60 graden een was draaien als dit ook in de labels vermeld staat. Mocht dit toch te heet zijn, dan is 40 graden ook prima.

Soort wasmiddel

Een babyhuidje is veel gevoeliger dan van die van volwassen mensen. Het is daarom niet aan te raden om geparfumeerd wasmiddel te gebruiken. Ook is het niet goed om wasverzachter te gebruiken. Je kunt het beste kiezen voor een wasmiddel met neutrale PH-waarde. Dit wasmiddel wordt over het algemeen gebruikt voor het wassen van kleding voor de baby of voor mensen met een erg gevoelige huid. Zolang het wasmiddel neutraal is en niet geparfumeerd, zit je zeker goed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *